AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Aydın Adnan Menderes Mahallesi'nde yaşamakta olan Gürsel Bardakçı "Aralık ayı içerisinde Türk Telekom Aydın Çarşı Müdürlüğü'ne giderek başvurumu yaptım. Bana 2 ay içerisinde telefonumun ancak bağlanabileceğini söylediler. Bende Almanya'da yaşadığımı her an dönmek zorunda kalabileceğimi ve bu yüzden mümkünse telefon hattının bağlanmasında kendime öncelik verilmesini rica ettim. Yetkililer isteğimi olumlu karşılayarak ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Yaklaşık 1 ay sonra bir ekip gelerek telefon hattımı bağlamak istedi fakat yeni bina olduğundan dolayı bazı ekipmanların eksik olduğunu bunu kendilerinin yapayacağını ve bana elektrik-elektronik ustası çağırarak yaptırmam gerekeni anlattılar ve bu işlemin tamamlanmasından sonra kendilerine tekrar haber vermemi istediler. Bende gerekli ekipmanı bir usta getirerek yaptırdım ve tekrar Türk Telekom'a gittim" dedi.

 
İnsanları oyalıyorlar
 
Bardakçı tekrar gitmesinin ve Türk Telekom memuruna ekiplerinizin istediğini yerine getirdim, telefonumun bağlantısı için tekrar gelmelerini rica ediyorum diye ekipleri tekrar çağırmasının üzerinden de 1 ay geçtiğini belirterek, "En son 1 Şubat günü tekrar gittim. Bana Cuma günü ekiplerin geleceğini ve binaya bir hat bağlayacaklarını ve bunun ardından Pazartesi günü'de telefon hattının binaya çekilen hatta bağlamak için bir ekip geleceğini söylediler. Fakat ne gelen var ne giden. 6 Şubat günü öğleden sonra tekrar gittim ve şikayetimi dile getirdim. 1 Şubat günü gittiğimde Türk Telekom Müdürüne de mağduriyetimi dile getirmiş ve müdür beyde personeline gerekenin yapılması için talimat vermişti. Türk Telekom beni mağdur etti, başkalarını da mağdur etmesin" diye konuştu.
 
Öte yandan Türkiye'deki koşulların Almanya'daki koşullardan daha kötü olduğunu belirten gurbetçi bayan Gürsel Bardakçı, "Burada herşey yavaş işliyor. Bir sorunla karşılaşıldığında yetkililer bunu çözemiyor. Türk Telekom'a mazeretimi dile getirerek kendilerinden öncelik rica ettim. Onlarda bunu kabul ettiler fakat kaç ay oldu hala daha telefonum bağlanmadı. Almanya'da böyle aksaklıkların yaşanması çok zayıf bir ihtimal" diyerek Türk Telekom'u eleştirdi.