Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Paylaştığı birbirinden etkileyici fotoğraflarıyla bilinen Amerikalı astrofotoğrafçı Andrew McCarthy, Güneş’in 230 megapiksellik fotoğrafını elde etmeyi başardı. Bunu, Güneş'in 100 bin ayrı fotoğrafını çekerek sağladı.

Güneşin 230 megapiksellik fotoğrafını elde edildi. ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (ISS), Güneş’in ve Ay’ın önünden geçerken çektiği fotoğraflarla meraklılarının ilgisini çekmeyi başaran, astrofotoğrafçı Andrew McCarthy bu defa ise, yeni ultra keskin bir güneş teleskopu kullanarak, Güneş'in adeta muazzam detaylarını fotoğraflamak için binlerce görseli üst üste yerleştirerek büyüleyici görüntüsünü elde etti.



Güneş'in bu muazzam görüntüsü ise, Nisan ayının başında elde etmeye başladığı 100 bin ayrı fotoğrafı çekip bir araya getirerek sağladı. Fotoğrafların birleştirilmesi neticesinde, Güneş’in 230 megapiksel fotoğrafları oluşturuldu.

Daha önce sizlere Teknolojioku olarak,  Andrew McCarthy'in Uluslararası Uzay İstasyonu’nu Dünya ile Güneş arasından geçerken elde ettiği fotoğrafı çekmek için biri beyaz ışık filtreli diğeri hidrojen-alfa güneş teleskobuna bağlı iki dürbün kullandığını ifade ettiğini duyurmuştuk.