Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Rockstar Games, Grand Theft Auto  V'in çevrimiçi çok oyunculu sürümü olan GTA Online'ın PS3 ve Xbox 360 versiyonları 16 Aralık 2021'den itibaren artık erişilebilir olmayacağını duyurdu. GTA Online için oyun içi para biriminin kilidini açan Shark Cash Cards, 15 Eylül 2021'den sonra bu konsollarda artık satın alınamayacak.

Rockstar'ın yaklaşık sekiz yıllık desteğinden sonra, GTA Online Xbox 360 ve PlayStation 3'ten kaldırılıyor. 6 Aralık 2021'den itibaren oyuncular artık GTA Online karakterlerine bu platformlarda erişemeyecek.



Şirket bir basın açıklamasında, bu konsollar için GTA Online'ı kaldırmanın "Grand Theft Auto V hikaye moduna erişim veya bu modda ilerleme üzerinde hiçbir etkisi olmayacağını" da belirtti. Sadece oyunda çevrimiçi olamayacaksınız.

Ek olarak, GTA Online için web sitesi istatistik takibi 16 Aralık 2021'de durdurulacak. Stüdyonun, Max Payne 3 ve LA Noire dahil olmak üzere Social Club entegrasyonuna sahip diğer PS3 ve Xbox 360 oyunlarından bazıları için web istatistik takibi daha önce kapatılacak. Söz konusu konsollar, Grand Theft Auto V'in ilk sürümünü neredeyse sekiz yıl önce görmüştü. Merakla beklenen çevrimiçi çok oyunculu mod, lansmanından bir ay sonra PS3 ve Xbox 360'a giriş yapmıştı.  O zamandan beri hayranları tarafından sevilerek oynanan oyun artık bu devri kapatıyor.