Google Play Store'da ''arama sonuçları'', daha önce sadece geliştiricinin adını, uygulamanın derecelendirmesini ve fiyatını ortaya koyuyordu. Fakat artık bu durum, uygulamanın boyutunu ve indirme sayısını da görüntüleyecek şekilde değişti.

Google, uygulama mağazası Play Store'da ''arama sonuçları'', daha önce sadece geliştiricinin adını, uygulamanın derecelendirmesini ve fiyatını kullanıcıların bilgisine sunuyordu. Fakat artık bu durum, uygulamanın boyutunu ve indirme sayısını da görüntüleyecek şekilde değişti.

Bu güncelleme öncesinde ise sonuçlarda görüntülenmeyen bu bilgileri görüntüleyebilmek için, uygulamanın kendi mağaza sayfasını açmanız gerekiyordu. Artık tüm uygulamaların indirme boyutlarını ve indirme sayılarını tek sayfada görüntüleyebilmeniz mümkün. Güncelleme ile gelen yeniliği aşağıdaki ekran görüntüsünden inceleyebilirsiniz.



Düşük boyutlu internet paketi olan kullanıcılar ya da farklı bir sebepten dolayı indirme kapasitesi kısıtlı olan kullanıcıların, büyük boyutlarından dolayı her oyunu ya da uygulamayı indirmesi mümkün olmuyordu. Bu yenilik sayesinde artık uygulamaların boyutlarına tek tek bakmak yerine, boyutu bir bakışta görebilmek, kullanıcılar adına daha faydalı olacaktır. Aslına bakarsanız bu yeniliğin en başından beri sunulmamış olması gerçekten şaşırtıcı.

Bu yeniliğin şu an için kademeli olarak kullanıcılara sunulacak olduğunu ayrıca belirtelim. Peki siz Google Play Store'un gerçekleştirmiş olduğu bu yenilik hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.