ABD ile Çin arasında yaşanan ticari gerilim hızla büyüyor. Bu soğuk savaştan en çok etkilenen markalardan biri de kuşkusuz teknoloji devi Huawei oldu. Amerika merkezli Google aldığı karar ile birlikte Huawei ile olan ilişkilerini durdurdu. Huawei cihazlarına bundan böyle Android engeli konuldu.

Huawei kullanıcılarına Google'dan kötü haber!

Yapılan açıklamanın ardından Google'a karşı bir ayaklanma söz konusu. Özellikle Huawei kullanıcılarını çok ciddi bir şekilde etkileyebilir bu karar. Peki bu karar sonucunda Huawei kullanıcılarını ne bekliyor? Öncelikle Android kullanıcılarına dağıtılan güncellemeler Huawei kullanıcılarına artık servis edilmeyecek.

Böylelikle kullanıcılar cihazlara getirilen en güncel özelliklerden yararlanamayacak ve diğer kullanıcılara nazaran geri planda kalacaklar. Ayrıca müşteriler Google Play Store ve Gmail uygulamaları da dahil olmak üzere Google servislerine olan erişimi de kaybedecekler. Peki Huawei alınan bu karar adına gerekli önlemleri aldı mı?

ABD ve Çin arasındaki gerilim büyüyor!

Huawei'nin kendi işletim sistemini geliştirdiğini daha öncesinde sizlerle paylaşmıştık. Huawei Ürün Başkan Yardımcısı Bruce Lee yaptığı açıklamada olası ambargolara karşı gerekli önlemleri aldığını marka takipçileri ile paylaşmıştı.

Henüz geliştirilen işletim sisteminin ne zaman yayınlanacağı belli değil. Bu yüzden ilerleyen zamanlarda özellikle kullanıcıları ve Huawei markasını zor günler bekliyor diyebiliriz. Android için Play Store'a alternatif bir market kurulabilir belki. Ancak bu marketin içini doldurmak hiç ama hiç kolay olmayacaktır.

Peki ya siz alınan bu karar hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU