Teknoloji ve internet devi Google, bugün Google ve Microsoft'un Office uygulamalarını kullanan kişiler için tasarlanmış bir dizi iyileştirme duyurdu. Google'ın yeni özelliği ile Gmail üzerinden doküman düzenlemek artık daha kolay bir hal alacak.

Office düzenleme ile kullanıcılar Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar'daki Microsoft Office dosyalarını, Google Workspace’in gelişmiş ortak çalışma avantajıyla dokümanları dönüştürmeden de kolayca düzenleyebilecek.

Google kısa süre önce Office düzenlemeyi Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar mobil uygulamalarına sunmuştu. Böylece dışarıda bile Office dosyaları üzerinde kolayca çalışabiliyordunuz. 

Bugünden itibaren ise Office dosyalarını doğrudan Gmail üzerinden düzenleyebiliyorsunuz. Hem de iş arkadaşlarınız ile birlikte ortak düzenleme bile yapabiliyorsunuz. 



Örneğin, e-posta eki olarak bir Word belgesi aldığınızda, Word dosya biçimini korurken, belgeyi tek bir tıklamayla açabilir ve Dokümanlar'da düzenlemeye başlayabilirsiniz. Ardından, orijinal e-posta dizisine yanıt verebilir ve güncellenmiş dosyayı doğrudan Dokümanlar'dan ekleyebilirsiniz. Bu özelliğin bir avantajı daha dokümanları düzenlemek için dosyayı indirmeniz gerekmiyor.

Son olarak, ekiplerin Excel'den E-Tablolar'a geçişini kolaylaştırmak için Makro Dönüştürme adı verilen eklentinin de kullanıma sunulduğunu belirtelim.

Google ayrıca Google Workspace müşterileri için Outlook kullanan ve Google Hesabı olmayan kişiler de dahil olmak üzere herkesi bir Meet görüşmesine katılmaya davet etme özelliğini de kullanıma sundu. Microsoft Outlook için Google Meet eklentisini kullanarak Meet video konferansına katılabiliyorsunuz.

Google'ın Office uygulamaları için yapmış olduğu bu yenilikler, standart kullanıcılardan daha çok iş alanında ortak çalışma tabloları üzerinde çalışanları ilgilendiriyor. Ancak bu özellikler tabii ki de herkes tarafından kullanılabiliyor. Kademe kademe sunulan bu özellikler 1-2 hafta içerisinde tüm kullanıcılara sunulacak.