Bulut servisleri deyince akla ilk gelen isimlerden biri olan ve ülkemizde de milyonlarca kullanıcısı bulunan Google Drive ve Dropbox için erişim engeli geldi.

Ülkemizde henüz resmi olarak nedeni açıklanmayan erişim engeli sonrası, Dropbox'a DNS yoluyla da girilemiyor. Ancak VPN servisleriyle bulut hizmetine giriş yapılabiliyor.

Google Drive ve Dropbox neden engellendi?

Şu anda konuyla ilgili net bir bilgi yok. Ancak bir söylentiye göre RedHack grubunun Dropbox  ve Google Drive üzerinden devletin üst makamlarındaki bazı kişilere ait olan e-mailleri açığa çıkarması yasağın sebebi olarak görülüyor.

Herkesin dosyalarını buluta yükleyebilmesini ve her cihazdan internet bağlantısı sayesinde bu dosyalara erişim imkânı tanıyan Dropbox, hem ücretli hem de ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Dünyada olduğu kadar Türkiye'de de birçok kişinin kullandığı servis, hem kişisel hem de kurumsal alanda en popüler bulut servislerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Aynı şekilde direkt olarak Google'ın bulut çözümü olan Drive da, ülkemizde ciddi bir kullanıcı kitlesi bulunduruyor.

Bakalım ilerleyen günlerde Google Drive ve Dropbox'a erişim engeli açılacak mı veya bu konuyla ilgili resmi bir açıklama görebilecek miyiz.