Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Google, İnternet ile ilgili hizmetler ve ürünler alanında faaliyet gösteren en ünlü Amerikan teknoloji şirketlerinden biri. Google'u dünya çapında neredeyse her bilgisayar ya da telefon kullanıcısı kullanıyor desek yanlış olmaz. Ancak şirketin başı aldığı para cezalarından kurtulamıyor.

Kore Adil Ticaret Komisyonu, teknoloji devine Android rakiplerinin gelişimini engellemek için pazardaki hakim konumunu kullanmakla suçlayarak 177 milyon dolar para cezası kesti. Yonhap News'e göre, Kore'nin antitröst düzenleyicisi, Google'ın Android işletim sistemini kullanma karşılığında üreticilere imza attırdığı anti-parçalanma anlaşmasının (AFA) rekabeti engellediğine karar verdi.



Söz konusu anlaşma, Koreli şirketler Samsung ve LG de dahil olmak üzere telefon üreticilerinin kendi Android işletim sistemi sürümlerini cihazlarına oluşturmalarını ve yüklemelerini engelliyor. Yonhap News, komisyonun söz konusu anlaşmayı 2016'dan beri rekabeti engelleyip engellemediğini yönünde araştırdığını söylüyor. Komisyon, Google'a para cezası vermenin yanı sıra, şirketin üreticileri ileriye dönük AFA'ları imzalamaya ve mevcutları değiştirmeye zorlamasını da yasakladı.

Google'dan ise yanıt gecikmedi. Şirketin bir sözcüsü, "Bugün yayınlanan KFTC kararı, anlaşmanın faydalarını görmezden geliyor ve tüketicilerin yararlandığı avantajları baltalıyor. Google, KFTC'nin kararına itiraz etmeyi planlıyor" dedi.

Bu değişiklik, Google ve Apple'ın App Store'larındaki uygulamalar için üçüncü taraf ödemelerine izin vermesini gerektirecek bir yasa da ekliyor. Zaten Epic ile tartışmalı olan App Store'un bu konuya tepkisi ne olacak göreceğiz.