Türkiye'de cep telefonu üretimi yapan General Mobile'ın Google ile olan ilişkilerinin iyi olduğu bilinen bir gerçek. Markanın halen satışta olan GM 9 Pro ve GM 8 cep telefonu modelleri Google'ın yeni işletim sistemi Android 10 Q Beta programına alındı.

Bizzat firmanın sosyal medya hesaplarından paylaştığı bilgiye göre GM 9 Pro ve GM 8 yeni nesil Android 10 Q işletim sisteminin Beta programına dahil oldu. Zaten Android One platformunun üyesi olan bu iki telefonun bu tarz bir programa dahil olması bekleniyordu.

General Mobile'ın bu iki telefonunun Android 10 Q Beta programına dahil olması işletim sistemi güncellemesini alacağı anlamına geliyor. Yani GM 9 Pro ve GM 8, Android 10 Q güncellemesini alacak.

Bu telefona sahip olan Beta programı kapsamında Android 10 Q'nun özelliklerini ve yeniliklerini test edebilir. Ancak her zaman yaptığımız klasik uyarıyı yapalım: Henüz Beta aşamasında olan işletim sistemini denemeden önce verilerinizi yedeklemeyi unutmayın ve her özelliğin tam anlamıyla çalışmayacağını da hatırlatalım.

General Mobile GM 9 Pro için bu Beta programına katılmak isterseniz ilgili sayfaya gidip kayıt olmanız yeterli.

General Mobile GM 8 için ise Beta program kaydı bu sayfalardan yapılabiliyor.

Programla ilgili detaylı bilgi General Mobile internet sitesinde bulunuyor.