12 Dev Adam Basketbol Okulları (DABO) VII. Türkiye Ligi Batı Grubu finalleri yapıldı. 21-24 Mayıs tarihleri arasında Ayvalık"ta yapılan finallere 18 takım katıldı. Üçüncü gün oynanan maçlar sonunda Nazilli ve Salihli takımları 8 – 10 Haziran Alanya"da yapılacak olan 12 Dev Adam Basketbol Okulları VII. Türkiye Ligi Finallerine katılmaya hak kazandılar.
Finallerin kapanış töreninde konuşma yapan 12 Dev Adam Basketbol Okulları Direktörü Samer Şenbayrak turnuva süresince kendilerine destek verenlere teşekkür ederek, “Bu şölenlerde kazanmak ya da kaybetmek önemli değil aksine önemli olan bu şölene katılmanızdır. 12 Dev Adam Olarak 2002 yılında başlamış olduğumuz bu proje 2010 itibariyle 55 merkeze ulaşmış durumdadır. Bu süreçte yapmış olduğumuz işbirlikleri ve çalışmalar ile bugüne kadar 35 binin üzerinde çocuğumuza ulaşmış bulunmaktayız. Bir diğer anlamda bu proje ile birlikte eğitiminize ve sportif anlamdaki çalışmalarınıza da büyük önem verilmekte. Sportif anlamda başarı sergileyen sporcularımız il ya da ilçelerinde ki önemli eğitim kurumlarından burs almaktadırlar. Bu anlamda da 12 DABO ülkemiz açısından önemli bir değer taşımaktadır. Bizlere bu konuda yardımcı olan Türkiye Basketbol Federasyonu"na ve ana sponsorumuz olan Garanti Bankası"na ve müsabakalar süresince bizleri yalnız bırakmayan tribünleri dolduran değerli velilerimize çok teşekkür ederim” dedi.
18 takım arasından büyük bir başarı göstererek finallere katılmaya hak kazanan Nazilli 12 DABO takımının antrenörü Ercüment Ertekin öğrencilerini göstermiş oldukları bu başarıdan dolayı kutladı.
Nazilli 12 DABO öğrencilerinin başarıları sonucu milli takımlar ve büyük kulüpler seviyesinde yerlerini alıp Nazillinin gurur kaynağı olacaklarını söyleyen Ercüment Ertekin; “Takımımız göstermiş olduğu performans ile 12 DABO Direktörü Samer Şenbayrak ve basketbolun duayeni gazeteci yazar İsmet Badem"in övgülerini kazanmaya başardı. Takım ruhunu hiç kaybetmeyen öğrencilerimiz böylece basketbolun bir takım oyunu olduğunu bir kez daha herkese göstermiş oldular ve Türkiye derecesine girdiler. Batı grubunun şampiyonu olarak 8-10 Haziran tarihleri arasında Alanya"da doğu, kuzey ve güney grubu şampiyonlarıyla mücadele edip Türkiye şampiyonu olmaya çalışacağız. Ayrıca öğrencilerimizden Efe Mert Ertekin göstermiş olduğu performans sonucu turnuvanın en değerli oyuncusu seçilmiştir. Buradan öğrencilerime ve özellikle velilerimize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. iha