Anemon Otel"de düzenlenen konferansa, GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Babüroğlu, Sanayi ve Ticaret Odası üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin temsilcileri katıldı.
GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, 2010-2013 Bölge Planı çalışmaları sonucunda bölgenin ulusal ve uluslar arası düzeyde rekabet avantajlarının belirlenmesi ve bölgesel kalkınmaya ivme kazandıracak öncelikli sektörler ile yatırım alanlarının tespit edilmesinin amaçlandığını söyledi.
Arama konferansının moderatörlüğünü Oğuz Babüroğlu, Deniz Kirazcı ve Işık Gökoğlu yaptı. Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Babüroğlu yaptığı açıklamada, “Bu tür kalkınma ajansları toplantısı için şu ana kadar birçok şehri dolaştık. Yeni bir işbirliği avantajı üretmek için projelerle stratejilerle çalışıyoruz. Bu tür çalışmalar diyaloğu disipline ediyor. Diyalog disiplini ile hem uzlaşma daha kolay olur, hem de daha doğru bir yaklaşım sağlanır. Eğer bu şekilde çalışırsak çok verimli olacağız. Mesele bilgiyi, ihtiyacı ve çözümleri birlikte üretmek” dedi.
Moderatörlerin yönetiminde gün boyu devam eden konferansta, bölgenin sorunları, önerilen çözümler, avantajlı ve dezavantajlı olduğu alanlar, karşı karşıya olduğu iç ve dış tehditler tartışıldı. iha