Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanlığı tarafından Kore"ye gönderilecek olan Özbayram, “Anılarımı bıraktığım toprakları tekrar görecek olmanın heyecanını yaşıyorum” dedi.
Nazilli"deki milli bayramlarda ve anma programlarının değişilmez ismi olan Kore Gazisi Mustafa Özbayram, bu günlerde Kore"ye gidecek olmanın heyecanını yaşıyor. Kore Cumhuriyeti Meclis Başkanı"nın özel daveti üzerine, bir dönem cephelerinde savaştığı bu ülkeye gidecek olan Özbayram, yol hazırlıklarına başladı.
Yıllar önce bu ülkede savaştığını ve gazi olduğunu dile getiren Kore Gazisi Mustafa Özbayram, anılarını bıraktığı toprakları görecek olmaktan dolayı çok heyecanlı olduğunu ifade etti. Özbayram açıklamasını sürdürerek “Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanlığı"na bir süre önce bir ziyarette bulunan Kore Cumhuriyeti Meclis Başkanı, muharip gazilerden 10 kişiyi ülkesinde ağırlamak istediğini belirtmiş. Kore Meclis Başkanının bu isteğini değerlendiren derneğimizden bana gelen yazıyla birlikte yolculuk hazırlıklarına başladım. Kore"ye gideceğim için çok heyecanlıyım. Yıllar önce gittiğimizde acı anılarla sağ salim dönmüştük. Bu gün ise barış ortamında orada olacağım için aynı zamanda büyük bir mutluluk duyuyorum. Bize verilen bilgiye göre orada birçok etkinliğe katılacakmışız. Ülkemizi yıllar önce olduğu gibi en iyi şekilde temsil etmek üzere diğer 9 gazi arkadaşımla elimizden gelen her gayreti göstereceğiz. Dost ülke Kore"de dostlarımızın yanında olacak olmaktan dolayı heyecanım giderek artıyor” dedi.