Dizi dünyasının fenomenlerinden biri olan Game of Thrones bitse de popüler kültürdeki etkileri devam ediyor. Dizinin sona ermesiyle beraber ekipte yer alan önemli isimler de farklı platformlara transfer olmaya başladı.

Dizinin hayata geçmesini sağlaşyan beyin takımında yer alan David Benioff ve DB Weiss Netflix'e transfer oldu. İddialar muhtelif olsa da ikilinin bu transferden 200 milyon dolar aldığı tahmin ediliyor. BBC'nin haberine göre Netflix yöneticisi Ted Sarandos "usta hikaye anlatıcılar" diye nitelediği ikiliyi kadrolarına kattıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Benioff ve Weiss, Game of Thrones'un yayıncısı olan HBO'ya teşekkürlerini iletti: "HBO ile 10 yıldan uzun süren güzel bir dönem geçirdik ve bize kendimizi evimizde hissettiren herkese teşekkür ediyoruz."

İkili, Netflix ekibiyle aynı 1980'ler film sahnelerini hatırladıklarını, aynı kitapları sevdiklerini ve aynı hikaye anlatma imkanlarından heyecanlan duyduklarını söyledi ve "Netflix bizi davet ettiği için onur duyuyoruz" dedi. Netflix bu sayede dünya çapındaki abone sayısını artırmayı umuyor.

İkilinin Netflix'te ne gibi çalışmalar yapacağı açıklanmadı. Ancak beklentiler ses getirecek dizi ve filmlerin bu ikilinin elinden çıkacağı yönünde.