Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Samsung merakla beklenen modeli Galaxy S20 FE’yi geçtiğimiz günlerde Türkiye’de de satışa sunmuştu. Bilindiği üzere yeni model Samsung’un müşterilerinden aldığı istekler doğrultusunda ortaya çıkan bir model.

Ancak piyasaya sürülmesinden kısa bir zaman sonra ortaya çıkan erkan sorunlarına hala bir çözüm bulunamadı. Kullanıcılar, 6.5 inçlik dokunmatik ekranın yanıt vermemesinden veya girişleri yanlış okumasından şikayet ediyorlar.

Samsung, ekran donma problemlerinin baş gösterdiği zamandan beri sorunları gidermek için iki ürün yazılımı güncellemesi yayınladı . Bununla birlikte birçok Galaxy S20 FE sahibi, başlangıçta olduğu kadar yoğun görünmese bile, hala bu sorunları yaşıyor. 

En son üretici yazılımı, dokunmatik ekran sorunları için düzeltmelerle piyasaya sürüldü. Yayınlanan güncelleme dokunma duyarlılığını bir nebze iyileştirdi, ancak tüm sorunlar ortadan kalkmadı. Kamera kısmında fotoğraf çekerken yapılan yakınlaştırma işleminde veya yan ekrana geçmek için yapılan kaydırma işleminde donma sorunu hala devam ediyor.



Durum bu şekilde olunca, sorunun çözülüp çözülmeyeceği hakkında soru işaretleri oluşmaya başlıyor. Bir çok kişi sorunun, donanımsal kaynaklı olduğunu ve Samsung'un bu sorunu yazılım ile geçici olarak çözmeye çalıştığını düşünüyor.  Şimdiden birçok kullanıcı Galaxy S20 FE'yi iade etti veya iade talebinde bulundu. Samsung tarafından ise sorunun tam olarak hangi sebepten kaynaklandığına dair bir açıklama henüz gelmedi.