Teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Samsung şu aralar yeni Note serisi modelleri üzerinde çalışıyor. Eğer büyük bir aksilik yaşanmazsa Güney Koreli teknoloji devi yeni Note modellerini 3. çeyrekte tanıtacak.

Şimdiye kadar sızdırılan bilgilere göre Samsung’un Galaxy Note 20 ve Note 20 Plus modellerini tanıtacağını biliyoruz. Belki etkinlik zamanına kadar Ultra ya da Lite model hakkında da bazı detaylar ortaya çıkar. Lakin şimdilik bu modellerin varlığına ilişkin somut bir sızıntı yok.

Peki Galaxy Note 20 nasıl bir tasarıma sahip olacak? Geçtiğimiz gün sızdırılan CAD videosuna bakacak olursak Galaxy S20 Ultra ile neredeyse bire bir aynı bir Note modeli bizleri bekliyor. Dilerseniz bu videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Görüldüğü üzere iki telefon milimetrik ölçülere varana kadar birbirini andırıyor. Hatta öyle ki kamera çıkıntısı ve kamera modülünün boyutu bile aynı. Dolayısıyla bu durum akıllara Note 20 modelinde S20 Ultra kamerasının kullanılıp, kullanılmadığı sorusunu getiriyor.

Malum S20 Ultra kamerası beklentileri tam anlamıyla karşılayamamış ve DxOMark sıralamasında ilk 5’e dahi girememişti. Dolayısıyla Samsung’un kamera tarafında hiçbir yenileme yapmadan aynı kurulumu kullanması bariz bir hata olur. Elbette şu an bu konuda eleştiri yapmak için erken. Şimdilik beklemedeyiz.