Ege Bölgesindeki sekiz ilin Ankara"da faaliyet gösteren dernek ve vakıflarının bir araya gelmesiyle oluşturulan EGEM Platformu, amacının; Ege bölgesinin tüm özelliklerini Dünya"ya tanıtmak, kültürel dayanışmayı sürekli kılmak olduğu belirtildi.
EGEM Platformu tarafından organize edilen “Ege İlleri 3.Tanıtım Sergisi ve Etkinlikleri” 26-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Ankara"da yapıldı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen sergi Ankara Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Nazilli Ticaret Odasına kayıtlı imalatçı üyelerin ürünlerinin sergilendiği Ticaret Odası standını başta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olmak üzere birçok üst düzey yetkili, bürokrat ve milletvekili ziyaret etti. Ankara ve çevre illerden gelen firma sahipleriyle vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stant da yerli ürünler ile sanayi ürünleri sergilendi.
Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı A.Gültekin Kılınç yaptığı açıklamasında, Fuarların üretim ve ihracat yapan yada ihracatı düşünen işletmeler açısından çok önemli olduğunu, Oda olarak imkanları ölçüsünde Fuarlarda stant kiralayarak üye firmaların tanıtımının yapıldığını ifade etti. Kılınç konuşmasını sürdürerek; “2009 yılında yapılan Fuara da iştirak etmiştik. Firmalarımızın tanıtımı ve ticari faaliyetleri bakımından çok olumlu sonuçlar aldık. Nazilli Ticaret Odası olarak sadece yurt içi değil yurt dışındaki bu tür organizasyonlara da katılmaya gayret gösteriyoruz” dedi. iha