Ramazan ayında fitre ve zekât toplama işinin kurum anlamında THK"ya ait olduğunu belirten THK Didim Şube Başkanı Ali Tıkkın, Ramazan boyunca fitre ve zekât toplama çalışmalarının muhtarlar ve özel görevliler aracılığıyla yapılacağını söyledi. Tıkkın , 2860 sayılı yasanın 30. Maddesi gereğince kurumsal olarak zekât ve fitre toplama işinin THK"ye verildiğini anımsatarak, “Köylerde bu çalışmayı muhtarlarla, Didim kent merkezinde ise yine muhtarlar ve özel görevliler aracılığıyla yapacağız. Bu anlamda muhtarların dışında Yeni Mahalle, Hisar, Cumhuriyet ve Altınkum Mahallelerinde Ali Osman Öztalay, Efeler Mahallesinde Tayfun Karaman, Çamlık ve Altınkum Mahallelerinde Mustafa Ergen, Seyrantepe yöresinde Cem Eray Berbergil isimli şahıslar zekat ve fitre toplama çalışması yapacaklar. Bu arkadaşlarımız özel görevli ve ellerinde belgesi olan arkadaşlarımız ve vatandaşımızı gerektiğinde bu belgeleri sorabilirler” dedi.
Fitre ve Zekâtlarını vermek isteyenlerin kişiye özel de verebileceğini söyleyen Tıkın, “Kurumsal baz"da yardımları biz topluyoruz. Bu toplanan bağışların yüzde 40"ı THK"ya kalıyor. Diğer yüzde 50"si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yüzde 10"da Kızılay"a, Çocuk Esirgeme Kurumuna ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında paylaştırılıyor. Bu anlamda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu.
THK tarafından toplanan gelirlerin kullanıldığı alanlarla ilgili de bilgiler veren Tıkkın “THK bünyesinde Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversite kurulması planlanıyor. Yine Yangın söndürme uçakları temin ediliyor. Türk hava yollarına ve sivil havacılık sektörüne pilot yetiştirilmesi gibi bir çok alanda çalışmalar yapılmaktadır” şeklinde konuştu.
Tıkın, bağışların elde, posta ve internet aracılığıyla yapılabileceğini de sözlerine ekledi. iha