Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

ABD’nin New Mexico eyaletinde çekimleri yapılan “Rust” filminin setinde duyanları şok eden bir olay meydana geldi. “Harland Rust” rolündeki 63 yaşındaki Alec Baldwin çekimler sırasında görüntü yönetmenini vurarak ölümüne sebep oldu.

Oyuncunun elindeki kurusıkı silahtan çıkan mermiler görüntü yönetmeni Halyna Hutchins ile senarist-yönetmeni Joel Souza‘ya isabet etti.  Ardından görüntü yönetmeni ağır yaralı olarak helikopterle New Mexico Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak tüm uğraşlara rağmen hayatını kaybetti.



42 yaşındaki Hutchins tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 48 yaşındaki Souza’nın tedavisi sürüyor.Santa Fe Şerif Departmanı konuyla ilgili“Alec Baldwin sorgulandı ve serbest bırakıldı. Hiçbir suçlama ve tutuklama yapılmadı” ifadelerine yer verdi. Bonanza Creek Çiftliği’nde sürdürülen çekimlere ara verildi.

Olayın ardından akıllarda soru işaretleri kaldı. Kuru sıkı olması gereken silahla görüntü yönetmeni nasıl oldu? Baldwin'e gerçek silah mı verildi gibi sorular sorulmaya başlandı. Yapılan ilk açıklamaya göre olayın kaza olduğu düşünülüyor ancak polis soruşturmanın devam ediyor. Şok eden olay tüm yönleriyle inceleniyor. Olay yerinden gelen görüntülerde Film için set olarak kullanılan küçük bir kilisenin polis kordonuna alındığı görüldü. Oyuncudan ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yok. Filmin çekimleri ise durdurulmuş durumda. Alec Baldwin'in olayın ardından ağlayarak ortamdan uzaklaştığı bildirildi.