Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli başkanlığında Sultanhisar Belediyesi"nde gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Ertegün Ünal, İlçe Mal Müdürü Nahit İnel, ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eker, İlçe Tarım Müdürü Nizam Yılmaz, Sultanhisar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Öncel, ADÜ Sultanhisar MYO Müdür Yardımcısı Gülseren Çetin katıldı.
Festival komitesi üyeleri, 1-3 Mayıs 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan "40. Uluslararası Nysa Kültür ve Sanat Festivalinin" taslak programını görüştü. Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli, festivalin tüm yetki ve çalışma şeklini Sultanhisar Belediye Başkanlığına devrettiğini belirtti.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ertegün Ünal, “Festival için Kültür ve Turizm Bakanlığı"ndan 100 bin TL istedik. Onay alırsak festivalde etkinlikleri daha geniş çapta yapabileceğiz. Biz kendi gelir imkanlarımızla hazırlanıyoruz. Taslak program 1 Mayıs Cuma günü saat 17.00 de resmi açılış, konuşmalar, sergilerin açılması, En İyi Çilek Yetiştiricilik Yarışması ve ödüllerin verilmesi. Bulgaristan, Macaristan ve Makedonya"dan gelen misafir öğrencilerin halk oyunları gösterilerinin ardından gece saat 21.00 de Nysa Ören Yerinde İzmir Devlet Tiyatrosu"nun hazırladığı "Felatun Bey ve Rakım Efendi" adlı oyununun sergilenmesi.
2 Mayıs Cumartesi günü trap atış yarışması, uçurtma şenliği, Çilekli Pasta Yeme Yarışı, halk oyunları gösterileri, Nysa Ören Yerinde saat 08.00"de ADÜ Sultanhisar MYO tarafından hazırlanan defile ve değişik etkinliklerin sunulması, Zarafet ve Güzellik Yarışması ve ardından saat 21.00"de halk konseri. Festivalin 3 Mayıs Pazar günü düzenlenecek boğa güreşleri ile son bulmasını planladık” dedi.