Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

FED, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 14-15 Aralık 2021 tarihinde düzenlenen toplantıya ilişkin tutanakları açıkladı.

Politika faizinin yüzde 0-0,25 aralığında sabit kaldığı ve varlık alımlarını azaltma hızının yükseldiği son toplantının evraklarında, faiz artışının beklenenden daha erken olma ihtimalinin yükseldiği önemle vurgulanıyor.



Tutanaklarda yer alan ifadelerde; "Üyeler genel olarak, ekonomi, iş gücü piyasası ve enflasyona ilişkin görünümler göz önüne alındığında, federal fon oranının üyelerin daha önce tahmin ettiğinden daha erken veya daha hızlı bir şekilde artırmanın gerekebileceğini belirtti." denildi.

Herkesin gözü kulağı açıklanacak olan faiz rakamlarına çevrilmişken birçok insanın kredi kullanıp yatırımlar yapması veya kredi borcu olan insanların da gözü kulağı bu açıklanacak olan rakamlarda olacak.

Amerika Merkez Bankası FED'in Ocak ayı faiz kararları için geri sayımı başlattı. Tüm dünyanın gözü FED'in vereceği faiz kararıyla birlikte dolarda yaşanacak olan yukarıya doğru veya aşağıya olacak olan eğilme de merak edilenler arasında.

2021 yılı Aralık ayı faiz toplantısında 2022 yılında 3 kez faiz artırımına gidileceğini açıklayan FED Başkanı Powell, yeni yılın ilk faiz kararını küresel piyasalara ilerleyen zamanlarda duyurması bekleniyor.

FED'in 2022 yılında düşündüğü toplantı Ocak ayının sonunda yapılacak. Gelen bilgilere göre 2022 Ocak FED toplantı tarihi 25 – 26 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek.