Belediye düğün salonunda gerçekleşen kongreye MHP eski Milletvekili Recep Taner, İl Başkanı Hasan Muti, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Atça Belde belediye başkanı Mustafa Çınar, Salavatlı Belde Belediye Başkanı Hüseyin Özer ve çok sayıda partili katıldı.
Divan Başkanlığını Hasan Muti’nin gerçekleştirdiği ve Tek Adayla seçime gidilen kongrede 2009 yerel seçimlerinde başkanlığı AK Parti’ye kaptıran mevcut ilçe başkanı ve eski belediye başkanı Fazıl Törün güven tazeledi. 10 yıl Belediye başkanlığı yaptığı Sultanhisar ilçesinde partisinin ilçe başkanlığını yaptığını hatırlatan Başkan Törün; “2009 yerel seçimlerinde az bir farkla başkanlığı kaybettim. Bu süreçten sonrada partililerimin ısrarı üzerine ilçemize ve partimize hizmetimi sürdürmek için 2 yıldır MHP Sultanhisar ilçe başkanlığını yürüttüm. Bu seçimlerde bu bayrak yarışını başka bir arkadaşıma vermek istiyordum ama aday çıkmayınca tekrar partime hizmet etmek için aday oldum. Artık MHP’de küskünlükler bitti. MHP’linin ve Ülkücü’nün eskisi diyorlar ama bizde sevda ve hizmet aşkı tükenmez. Ülkümüze hizmet için tüm partilileri davamıza destek olmaya çağırıyorum” dedi.
Tek liste halinde gidilen kongre sonunda Başkan Fazıl Törün’ün yönetim kurulu listesinde yer alan Halil Çorbacı, Metin Ege, Salih Haylaz, Metin Tekeli, Ahmet Hamandar, Barış Elmas, Selim Özbek, Yalçın Özyiğit, Mustafa Gezgin, İbrahim Karataş, Hüseyin Yavuz, Muharrem Aykut Talay, Engin Kıllıoğlu ve Filiz Akoğlu seçildi. İl delegeliğine ise Fazıl Törün, Halil Çorbacı, Metin Ege, Tolga Burhaniye, Yüksel Turgut, Selim Özbek, Salih Haylaz, Metin Öncan, Mustafa Çınar, Mustafa Ödemiş, Ömer Çöpçü, Orhan Karasuoğlu, Mustafa Altındal, Muhittin Demirelli, Hüseyin Özer, Birol Umut ve Halil Alkan seçildi.