Facebook, hayata geçirdiği Zorbalığı Durdurun Merkezi ile insanlara gerek sanal ortamda, gerekse gerçek hayatta zorbalık davranışlarına tanık olduklarında nasıl harekete geçebileceklerine dair önemli araçlar ve bilgiler sunuyor.

Facebook mühendisleri ve Yale Duygusal Zeka Merkezi işbirliğiyle oluşturulan Zorbalığı Durdurun Merkezi, insanların Facebook’ta daha iyi, şefkatli deneyimler edinmesine yönelik üç yıllık öncü bir çalışmanın ürünü.

Zorbalığı Durdurun Merkezi, insanlara en ihtiyaç duydukları zamanda bilgi sunmak üzere tasarlandı. Facebook’un geri bildirim link’leri üzerinden zorbalığa dair ihbar yapan kullanıcılar siteye yönlendirilecek ve böylece bu tür bir durumda neler yapabileceklerine dair bilgilere ulaşabilecek. Bunlar arasında gençlere yardım etmek isteyen yetişkinlere öneriler, zorlu konuşmalara nasıl başlanacağına dair senaryolar ve zorbalıkla suçlananlara yönelik bilgiler bulunuyor.

Özellikle genç kullanıcılara güvenli bir deneyim sunmaya odaklanan Facebook, Zorbalığı Durdurun Merkezi ile ihtiyaçları olduğunda insanların gerekli bilgilere ulaşabilmelerini, bu sayede onlara sorunları çözmek konusunda yardımcı olabilmeyi amaçlıyor.

Daha fazla bilgi Facebook Güvenlik sayfası beğenilerek, Yale Duygusal Zeka Merkezi web sitesi ziyaret edilerek alınabiliyor.