Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Facebook'un 500 milyonun üzerinde kullanıcı verisini sızdırması teknoloji dünyasında bomba etkisi yaratmıştı. Bu verilerin bir de ücretsiz olarak internete servis edilmesi, Facebook'a olan güveni zedelemişti. Facebook haberleri ile boğuştuğumuz bugünlerde şimdi de LinkedIn cephesinden kötü haber geldi.

Ortaya atılan iddialara göre; 500 milyon LinkedIn kullanıcısının verileri internette satışa sunulmuş. Bu 500 milyon rakamı hackerlar için bir takıntı oldu galiba. Sürekli bu adette bir sızıntı yapılıyor. İlginç.

Şimdilik LinkedIn cephesinden bu konuyla ilgili açıklamanın gelmediğini belirtelim. İddialara göre; LinkedIn'den sızdırılan bilgiler arasında kişilerin; isim-soy isim, telefon, e-mail ve iş bilgileri yer alıyor. Facebook kadar sosyal bir mecra olmayan LinkedIn genellikle iş için kullanılıyor. Bu yüzden sızdırılan veriler Facebook'unki kadar büyük olmayacaktır.



Hacker forumunda satışa sunulduğu söylenen LinkedIn'in verileri hakkında muhtemelen ilerleyen günlerde resmi bir açıklama gelecektir. Açıklama gelene kadar güvenliğinizi sağlamak için bir takım işlemler yapabilirsiniz. Siber saldırılardan en az hasar almak için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.