Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Akıllı saat denildiği zaman artık insanların aklına gelen ilk model Apple Watch Series olduğu kesin. Her ne kadar Apple, geçtiğimiz ay açıklanan verilere göre giyilebilir cihaz satışında liderliğini Xiaomi'ye kaptırmış olsa da, burada Xiaomi'nin bileklik, saat, bant gibi birden fazla cihaz türüyle piyasada bulunması liderliği almasında önemli bir etken.

Bununla birlikte Apple'ın sadece saat modelinin bulunması ve bununla piyasanın yaklaşık %20'sini elinde bulunması, akıllı saat piyasasında ne kadar büyük bir marka olduğunu gösteriyor. İşte Amerikan devinin bu başarısını sürdürebilmesinin en önemli yollarından biri, duyurduğu modellerini zamanında piyasaya sürebilmesinden geçiyor. Bununla birlikte son birkaç haftadır Apple Watch Series 7'nin üretim aksaklıklarından dolayı vaktinde satışa sunulamayacağı konuşuluyordu. Ancak Apple'dan bugün gelen açıklama yüreklere su serpti.

Apple tarafından yapılan açıklamaya göre Apple Watch Series 7'nin bütün üretim sorunları çözüme kavuşturuldu ve bu ay sonundan itibaren satışa sunulmasının önünde herhangi bir engel bulunmuyor.

Apple Watch Series 7, Apple için çok önemli mihenk taşlarından biri olabilir. Piyasadaki hakimiyetini tam olarak perçinlemek isteyen Apple, yeni akıllı saat modelinde önemli geliştirmeler yaparken bir taraftan da daha şimdiden bir sonraki akıllı saat modeli için çalışmalara da başladı. Bakalım dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, kısa süre önce Xiaomi’ye kaptırdığı koltuğunu yeni akıllı saat modeliyle geri almayı başarabilecek mi?