Kendiside bir tarih ve kültür meraklı olan, tarihi eser sevgisi bilinen ve Belediye Başkanlığı döneminde “Karacasu Etnografya Müzesini” ilçeye kazandıran Mete, şimdilerde tarihi Karacasu evlerinin restore edilerek, ilçedeki kültür turizmi faaliyetlerine kazandırılması için hem kütüphanesinde hem de tarihi mekanlarda yoğun bir şekilde çalışmasını sürdürüyor.
Karacasu’nun tek resmi belgeli tarihi eser kolleksiyoneri olan Emin Mete, başkanlığı döneminde satın alınan tarihi ahşap Karacasu evini konukevi olarak ilçeye kazandırdıklarını belirterek, “Seçimden sonra da Karacasu’da yer alan onlarca ahşap ve eski 100-150 yıllık Karacasu evlerinin restore edilmesinde yapı sahiplerine yardımcı oluyorum. Proje ve yapım kredileri için Kültür ve Turizm Bakanlığından dört evin daha restore onayı ve kredisi alındı.Yakın zamanda bir Safranbolu evleri örneği gibi Karacasu evleri de ilçenin tanıtımında yer alacak. Bu evler Kahvederesi mevkiindeki yayla turizmi faaliyetleriyle beraber yazın çok tercih edilen bir destinasyon merkezi olacak” dedi.
Aydın il merkezinde bulunan Gümrükönü Hamamı ve çevredeki tarihi anda da incelemelerde bulunan Mete, tarihi han ile eski Aydın evlerinin de mutlaka turizme kazandırılmasının önemini vurgulayarak, “Çevreyi hiç kirletmeyen aksine güzelleştirerek koruyan kültür ve tarih turizminin Aydının ekonomik alanda sıçramasını sağlayacaktır. Ancak Gümrükönü Hanı Projesinin devam etmemesi büyük eksikliktir. En kısa zamanda başlanması Aydın’ın yararınadır” diye konuştu.