Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te F5Haber'e abone olun

F5Haber'e Google News'te abone olun

Son aylarda Türkiye teknoloji gündemini meşgul eden karikatür telifleri konusunda yeni bir gelişme yaşandı. Başta Erdil Yaşaroğlu olmak üzere bazı sanatçılarının karikatürlerini internette izinsiz kullananlara karşı başlattığı hukuk savaşı farklı bir noktaya doğru gidiyor. ticari amaç gütmeyenlerin de suçlandığı bu hukuk savaşında evlere polis baskını, karakola gidip ifade verme gibi durumlar da ortaya çıkmaya başladı.

Bu olaylardan birisi ise 2 gün önce yaşandı. Öğretmen Bekir Salih Korkmaz, sahip olduğu bir internet sitesinde Erdil Yaşaroğlu'na ait bir karikatürü kullandığı gerekçesiyle evine polis baskının yapıldığını ve çocukları online derste iken bilgisayarlara el konulduğunu iddia etmişti. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erdil Yaşaroğlu ise böyle bir kişinin olmadığını ve bunu yapanların 'troll' olduğunu iddia etmişti.



Ancak olay gerçek çıktı ve öğretmen Bekir Salih Korkmaz, bir video ile bu durumu paylaştı. Videonun yayınlanmasıyla beraber Erdil Yaşaroğlu'nun kendisine ulaştığını belirten Korkmaz, davanın geri çekildiğini duyurdu. Daha sonra yayından kaldırılan videonun neden silindiği ise bilinmiyor. 



Geçtiğimiz yıllarda benzer bir uygulama BSA isimli şirket tarafından da ülkemizde hayata geçirilmiş ve bazı çok uluslu şirketlerin yazılımlarını izinsiz kullandıkları gerekçesiyle şirketlere polis nezaretinde baskın yapılmıştı. Uzun yıllar süren bu uygulama büyük bir tepki çektiği için sonradan ortadan kalkmıştı.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Kim haklı? Karikatürcüler mi yoksa bunları kullanan site sahipleri mi? Görüşlerinizi aşağıdaki yorum bölümünde bizlerle paylaşabilirsiniz.