Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Epic, Apple'a açtığı davada kayda değer bir zafer elde etmiş olabilir, ancak şirket hala memnun değil. Buna göre yasal savaş hala devam ediyor. The Verge'den gelen bir rapora göre, Epic mahkemeden çıkan karara itiraz etmiş. Raporlar, Fortnite geliştiricisinin karara nasıl ve neden meydan okuduğunu açıklamadı, ancak şirketi mutsuz eden birkaç konu açıklandı.

Yargıç Yvonne Gonzalez Rogers'ın kararına göre, Epic, Apple'ın üçüncü taraf uygulama içi ödeme sistemlerini yasaklayan kuralları ihlal ettiği için 3,65 milyon dolar tazminat ödemesi yönündeydi.  Epic, Apple'ı üçüncü taraf satın alma sistemlerine bağlantılara izin vermeye zorlamayı başardı. Ancak üçüncü taraf uygulama mağazalarına izin verme veya uygulama içi satın alma için "adil rekabet" elde etme konusunda istediği sonuca ulaşamadı. Apple, mevcut iş modelini büyük ölçüde koruyarak Epic Games Store veya benzeri App Store alternatiflerine erişimi engelliyor.



Verilen kararlardan Apple da tamamen memnun değil. Apple'ın da karşı atak olarak Epic'in bu durumdaki tek galibiyetine itiraz etmesi bekleniyor. Mahkemelerin yakın gelecekte nasıl karar vereceğine bakılmaksızın, bu kavganın yakın zamanda sona ermesi olası değil. İki şirket de kendi istediğini yaptırma konusunda fazlasıyla ısrarcı bir tavır tutunuyor diyebiliriz. Ancak Apple, App Store kurallarından daha fazla taviz vermeyi düşünmüyor.