Aydın İl Genel Meclisi Temmuz ayı olağan meclis toplantılarında İl Genel Meclisi Enerji Doğal Kaynaklar Sanayi ve Ticaret Komisyonu"nun il genelinde yaptığı doğal su kaynakları konulu araştırmasının sonuç raporu görüşüldü.
İl Genel Meclisi toplantısında okunan raporda, “Bozdoğan Belediyesi tarafından 19 litrelik bir damacana içme suyu 0.90 Kuruştan satılıyor. 1973 yılından beri su kaynaklarından ciddi şekilde yararlanan Bozdoğan için su kaynakları, ilçenin gelişmesinde, kalkınmasında rol oynamıştır” denildi.
Bozdoğan Belediyesi Mardan Su tesislerinin hem Aydın hem de ülke ekonomisini önemli bir katkı sağladığını ifade eden Belediye Başkanı Tümer Ayaydın, memba kaynak suyundan saniyede 6 litre su elde edildiği belirterek, “Bozdoğan Belediyesi su kaynaklarından elde ettiği gelirle, kaynakların ve kaptajların bakımı, okul ve sağlık ocağı gibi yerlerde geçici personel ücretleri, spor tesisi, adliye sarayı yapımı, trafo merkezi, kütüphane yapımı için arsa tahsisi, engelliler okulu için proje çalışmaları, okullardaki öğretim araç ve gereçlerinin temini gibi belediye yetkileri içerisinde kamu yararına çalışmalar yapılmaktadır. 05 Mart 2009 ile 04 Mart 2010 tarihleri arasında su kaynakları için Bozdoğan Belediyesi, Özel İdare"ye 119 bin 860 TL kira ödedi. Ayrıca bu kaynak Bozdoğan halkı için önemli bir iş kapısı oldu. Bozdoğan Belediyesi"nin, su kaynaklarında ortalama 300 kişiye istihdam sağlanmakta” şeklinde konuştu.