Burhan Aydın, Maliye Bakanı, devletin bir kurumu olan TÜİK’in verilerine inanmıyor, çarşı- pazar dolaşıp temel gıda ürünlerinin fiyatlarındaki değişimi incelemiş ve maaşların reel olarak arttığını tespit etmiş. Sanırız Maliye Bakanlığı pazardaki döküntülerden bir fiyat tespiti yaptırmış. Zira TÜİK zaten bu çalışmaları yapıyor. Eğer her kurum ayrı çalışma yapacaksa TÜİK’e ne gerek var.

TÜİK’in rakamlarına göre memur ve emekli maaşı reel olarak azaldı. Herhalde Maliye Bakanlığı bu durumdan rahatsız olduğu için, kendi hesaplamasını yapıyor.

Doğalgaza %18.72, elektriğe %9.26 zamdan sonra petrol fiyatları 12 kuruş düşürülüyor. Acaba bu düşürme zam vermemek için yeni bir enflasyon hesabı için mi yapıldı?

Milletvekili emeklilerine % 45 zam yaparken, üst düzey bürokratlara 350-500.-TL özel zam yaparken çarşı, pazar dolaşıp temel gıda ürünlerinin fiyatlarındaki değişimi araştırmayanlar, sıra memura ve memur emeklisine gelince araştırma yapmak ihtiyacı hissediyorlar. Bunlara bizim maaşlarımızla birlikte bir zam daha yapacaklar. Çifte zam olacak.

Emekli maaşlarına en son 2011 yılı temmuz ayında % 3 zam yapıldı, Ekim 2011’de elektriğe % 9.57, doğalgaza % 14.3, 2012 yılında da 1. Nisan itibariyle de elektriğe % 9.26- doğalgaza % 18.72 zam yapıldı. Bizim maaşlar aynı. Zamlar yağmur gibi yağıyor hala piyasa araştırması yapıyorlar. Bu emeklileri ve çalışanları oyalamaktan başka nedir?

Bunlar resmi zamlar, piyasada gıda, giyecek ve kiralar almış başını gitmiş. Aralık 2011 den bu yana en düşük zam tavuk etine % 20, en yüksek zam dolma bibere de % 72 yapılmış. Diğer gıda maddelerine yapılan zamlar bunların arasında. Biz maaşlarımıza en düşük tavuk etine yapılan zammın yarısı kadar yapılsın razıyız" dedi.

Aydın açıklamasını şu şekilde sürdürdür, "Belçika Hükümeti doğal gaz fiyatlarını yıl sonuna kadar sabitlemiş. Dağıtım şirketleri ise buna zamla karşılık veriyor. Ekonomi Bakanı da halka, faturaları ret edin ve ödemeyin çağrısında bulunuyor. İşte halkın yanındaki hükümet budur. Geç ödedin diye ceza kesen değil, ödemeyin diyen hükümet.

Sosyal devlet, vatandaşı için çalışan hükümet, maaşlar erimedi ya da eridi hesabı yapmaz. Asıl amaç gelir dağılımını düzeltmek ve refahı arttırmak olmalıdır.

Yıllardır açlıkla pençeleşen çalışan ve emeklilerin maaşlarının arttığını iddia ederek, maaş zammını düşük tutmak, art niyetli bir yaklaşımdır. Emeklilerimiz, kimsenin dağıtacağı ulufeyi değil, devlete ödediği vergilerin ve yıllarının karşılığını, kısacası hakkını istiyor"

 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg