TEMAD Nazilli Şube Başkanı İbrahim Yağtu, kurs ile ilgili olarak yaptığı açıklamada öğrenmenin yaşı olmadığını kaydederek “Teknolojiyi geriden takip etmemek için elimize geçen bu fırsatı değerlendirmek istedik. Öğrenmenin yaşı olmadığını iyi bildiğimiz için bu kursa 29 üyemizle yazıldık. 26 Ocakta başlayıp toplam 3 ay süren kursumuz 14 Nisan tarihinde son buldu. 120 saat süren kursumuz boyunca ofis programlarını ve internet kullanımını öğrendik” dedi.
Nazilli halk eğitim merkezindeki derslik sıkıntısından dolayı Beşeylül İlköğretim Okulu bilişim teknolojileri sınıfında kursun devam ederek sonuçlandığını ifade eden Kurs Öğretmeni Hatice Tokluoğlu kursiyerlerinin gençlerden daha fazla meraklı olduğunu ifade ederek “Emekli astsubaylarımız ilerlemiş yaşlarına rağmen gençlerimize taş çıkartacak kadar meraklı ve öğrenme isteğiyle dolular. Böyle öğrencilerim olduğu için çok şanslıyım. Kısa sürede hepsi bilgisayarı yeterince kullanmayı öğrendiler” diye konuştu.
Eşleri ile birlikte bilgisayar öğrenmeye çalışan emekli astsubayların en yaşlısı olan 81 yaşındaki İlhan Kuzu, 68 yaşındaki Tevfik Saygın ve 63 yaşındaki Ekrem Irmak öğrenmenin yaşının olmadığını en güzel şekilde ispatladılar. Kurs öğretmenlerini can kulağı ile dinleyen yaşlı öğrenciler teknolojiyi yakalayarak sertifika almanın sevincini yaşadılar. Kursiyerlerden Mustafa Uğur Demiray ise yaptığı konuşmasında torunundan kendisine bilgisayar kullanmayı öğretmesini istediğini, ancak torununun kendisini terslediğini ve dalga geçtiğini ancak şu anda torununun büyük bir şok yaşadığını ifade etti.