Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Elon Musk sosyal medya üzerinden yaptığı Bitcoin yorumlarıyla gündemden düşmüyor. Katıldığı bir konferansta Twitter CEO'su ile konuşan Musk yeni yorumlarıyla tekrar dikkatleri üstünde topladı.

Musk yaptığı açıklamalarda kendisinin, Tesla'nın ve SpaceX'in Bitcoine yatırımları olduğunu belirtti. Bunların dışınd Musk ayrıca Dogecoin ve Ethereum yatırımları da yapıyormuş.



Tesla Bitcoin ile ödeme kabul etmiyor ancak Musk'ın açıklamalarına göre şirket hala Bitcoin yatırımlarına devam ediyor. Sosyal medyada yaptığı yorumlarla piyasa üzerinde etkisi olmasıyla ilgili ise Musk şu ifadeleri kullandı: "Bitcoin'in başarılı oldğunu görmek isterim. Bitcoin kaybederse ben de kaybederim. Yorum yapıyor olabilirim ama bir şeyi abartmıyorum." 

Musk, Twitter CEO'suna da ilerde reklam vermede ödeme yöntemi olarak Bitcoin'i tercih edip etmeyeceklerini sordu. Ancak CEO sorudan kaçındı. Musk'ın açıklamalarının ardından piyasa değerlerinde tekrar fark görüldü. Bitcoin yaklaşık yüzde 5 değer kazandı. Bunun yanı sıra Ethereum da yüzde 7 değer artışı gördü. 

Musk, Dogecoin hakkında da iyi yorumlar yaptı. Bitcoin ile başa baş gidebileceklerini iddia etti. Ayrıca Tesla ilerde tekrar Bitcoin ile ödeme alabilir.  Musk, "Yenilenebilir enerji kullanım yüzdesinin büyük olasılıkla yüzde 50 veya üzerinde olduğunu ve bu oranı artırmaya yönelik bir eğilim olduğunu doğrulamak için biraz daha özen göstermek istiyorum. Eğer öyleyse, Tesla büyük olasılıkla Bitcoin kabul etmeye devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.