Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Zaman zaman kripto para hakkında yaptığı yorumlarla gündeme gelen Elon Musk şimdi de benzeri görülmemiş bir çağrıyla gündeme oturdu. Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk "Çocuk yapın" çağrısında bulundu.

The Wall Street Journal tarafından düzenlenen 'CEO Konseyi' toplantısına katılan ünlü iş adamına 'Tesla Bot'un dünyadaki işgücü sorununa çare olup olamayacağı sorusu yöneltildi. Buna cevap olarak ise Musk, "Bence medeniyetin karşı karşıya olduğu en büyük risk düşük ve hızla düşen doğum oranlarıdır" ifadelerini kullandı.



Ancak herkes Musk gibi düşünmüyor. Bazı kesimlere göre dünya zaten yeterince kalabalık. Buna yönelik olarak da ünlü iş adamı: "Nüfustaki artışın kontrolden çıktığını sanıyorlar ancak bunun aslında tam tersi yaşanıyor. Lütfen sayılara bakın. Eğer insanlar daha fazla çocuk yapmazsa medeniyet çökecek. Bu dediklerimi not alın" ifadelerini kullandı.

6 çocuk sahibi olan Musk nüfus büyümesinin önemine dikkat çekti. İnsanların yaşamıyla ilgili de "süper uzun" süre yaşamamamız gerektiğini düşünen Musk, "Bence ölmemiz önemli. İnsanlar genelde fikirlerini değiştirmeden ölüyor. Eğer sonsuza kadar yaşarsak yeni fikirlerin kabul edilmediği katı bir topluma dönüşebiliriz" dedi.

Dünya nüfusu son 60 yılda 3 milyardan 7.9 milyara ulaştı. Özellikle trafikte olan birine nüfus artmalı demek açıkçası pek iyi sonuçlar doğurmaz ancak kripto para hakkında da söylemlerde bulunan Musk'ın düşünceleri bu yönde görünüyor.