Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

İnternette söylemleriyle kripto para camiası üzerinde etki yaratabilen Elon Musk şimdi de Apple'ı eleştiri yağmuruna tuttu. 

Epic ve Apple arasında şu anda gerginlik söz konusu. Problemin sebebi, App Store satın alımlarından alınan ücretler yüzünden Fortnite geliştiricisi Epic'in şikayetçi olması. İki şirket arasında devam eden bu gerginlikte Elon Musk tarafını belli etti. Musk, bu konuda Epic'i destekliyor. Tarafını attığı bir tweet ile belli eden Musk, "Apple uygulama mağazası ücretleri, internet üzerinde fiili bir küresel vergidir. Epic haklı" ifadelerini kullandı.



Apple ve Epic arasındaki bu gerginlik yeni değil. App Store kuralları nedeniyle bir yıldan fazla süredir eleştiri yağmuruna tutuluyor. Epic, App Store kurallarının rekabete aykırı olduğunu ve değişmesi gerektiğini savunuyor.

Mevcut kurallara göre Apple, App Store'daki uygulama satışlarından yüzde 30'luk bir pay alıyor. Kalan miktarı ise geliştiricilere veriyor. Apple, ayrıca iPhone ve iPad uygulamalarının yalnızca kendi ödeme hizmetlerini kullanmasını şart koşuyor. Mevcut anlaşmazlık Epic, Fortnite'a kendi ödeme sistemini getirince başladı. Bunun olmasının ardından Apple, oyunu App Store'dan kaldırdı. Tartışmalar o zamandna beri durmadan devam ediyor. Musk bu cephede tarafını belli etmiş oldu. Twitter üzerinden yaptığı yorumlarla ciddi bir kitleye ulaşan Musk bu konuda Epic'in tarafında yer alıyor.