İstanbul Beşiktaş Sanayi Mahallesi üst geçidi bölgesinde yaşanan olayda 17 yaşındaki bir Martı kullanıcısı çarptığı bir aracın altında kalarak hayatını kaybetti. Dünyada da benzerleri bulunan ve kullanılan dakikaya göre ücretlendirilen elektrikli scooter çözümlerinden biri olan Martı, ilk kez ölümlü bir kazaya karışmış oldu.

Gece yarısı saatlerinde yolun karşısına geçmeye çalışan Martı sürücüsü 17 yaşındaki O.Y, kendisine çarpan otomobilin altında kalarak 30 metre sürüklendi. Aracın altında kalan Martı sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Dünyanın farklı ülkelerinde de kullanılan ancak benzer ölümlü kazalar yüzünden bazı şehirlerde yasaklanan Martı türevi elektrikli scooter çözümleri kısa mesafeler için tercih ediliyor.

Sokaktaki aydınlatma direkleri ve benzeri yerlere kilitle bağlanan Martı scooter, sisteme üyeliği bulunanlar tarafından kullanılabiliyor. İşi bittikten sonra yine benzer bir yere kilitlenen bu araçlar kullanılan süreye göre ücretlendiriliyor. Özel bir yolu olmadan araçlarla beraber kullanılan Martı benzeri cihazlar trafik açısından tehlike oluşturabiliyor. Martı geçen yıl Mart ayında Türkiye'de kullanıma sunulmuş bir girişim olarak hayatımıza girmişti.