Elektrikli motor ve bisiklet piyasasında yerini almak isteyen Buell Motorcycles, yeni tanıttığı elektrikli bisiklet ve motosiklet modellerinde kullanıcılara sunduğu menzil mesafesi ile dikkatleri çekmeyi başardı.

Buell Motorcycles elektrikli menzil çıtasını 240 kilometreye taşıdı

Özellikle menzil konusunda farklı firmalar tarafından kullanıcılara sunulan elektrikli motorların sayısı günden güne artış göstermekte. Amerikan pazarı içerisinde kendine yer bulmak isteyen ve eski bir Harley-Davidson mühendisi olan Erik Buell tarafından kurulan Buell Motorcycles, Fuell serisi ürünleri ile karşımıza çıkıyor. Ürünlerde kullanılan karbon alaşım materyalleri ile kullanıcılara kaliteyi hissettirme çabası içerisinde olan şirket, motosiklet ve bisiklet modellerinde kullanıcılarına üst düzey performans ve menzil mesafeleri sunacağını belirtiyor.

Buell Motorcycles, Fluid-1 isimli bisiklet modelinde 500W ve 100 Nm tork üreten elektrikli bir üniteye yer vermiş. Modelin Avrupa versiyonunda bu değerlerin daha düşük olarak sunulacağı belirtilirken, gücü yere aktaran kayışın karbondan imal edildiği belirtiliyor.

İki farklı versiyon olarak kullanıcılara sunulacağı belirtilen bisikletin standart versiyonu maksimum 25 km/s hıza ulaşabilirken, S versiyonunun 45 km/s hıza kadar ulaşabileceği söyleniyor. Özellikle menzil konusunda fark yaratmayı kafasına koyan şirket bu bisklet modelinde kullanıcılara 200 kilometreye kadar menzil mesafesi sunuyor.

Şirket tarafından tanıtılan Fuell Flow isimli motosiklet modeli de menzil konusunda oldukça iddialı. Maksimum 140 km/s hıza ulaşabilen motosiklet modeli, 0'dan 100 km/s hıza sadece 2,7 saniyede ulaşabiliyorken, kullanıcılarına 240 kilometrelik menzil mesafesi sunabiliyor.

Modellerin fiyatları ne kadar olacak?

Buell Motorcycles tarafından yapılan açıklamalarda Fluid-1 isimli bisiklet modelinin farklı versiyonlarının 2.299 dolardan başlayarak 2.645 dolara kadar farklı etiket fiyatlarına sahip olacağı belirtilirken, Hızlı şarj desteğine sahip olan Fuell Flow isimli motosiklet modelinin yaklaşık 11.000 dolarlık fiyat etiketi ile kullanıcılara sunulacağı ve ilk teslimatların 2020'de yapılacağı ifade edildi.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU