Belediye Düğün Salonu'nda yapılan söyleşiye Görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Mümin Kamacı, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Yavuz, Belediye Meclis Üyeleri, ÖDP İlçe Başkanı Atilla Pınarbaşı, Didim Derneği Başkanı Mehmet Soysalan, Eğitim Sen Didim Temsilciliği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Söyleşide anayasa değişikliği konularında açıklamalarda bulunan Araştırmacı-Yazar Erdoğan Aydın Türkiye'nin darbe yasalarıyla yöneltilen bir ülke olduğunu söylerken "Mevcut yasalar zamanla değiştirildi. Şu anda referanduma gideceğiz ve bunu tartışıyoruz. Tabii burada görece farkı var. 28 yıldır bu anayasanın değişmesi sürecinde tarihte birçok kavgaya, tehdide ve diğer şekillerde tartışmalara tanık olduk" dedi.
Aydın "Bu anayasa Türkiye'nin gelişmesi ve dünya toplumunda saygı bir yer almasına engel olan bir anayasa" dedi.
12 Eylül'ün birey ve toplum üzerinde kurduğu baskıyı da anlatan Aydın değiştirilmek istenilen Anayasanın birey ve toplumların ihtiyaçlarına göre olması gerektiğini başta Sosyal ve Hukuk Devleti, eşitlikçi, Özgürlükçü, laik ve bireyin özgürlüklerini kısıtlamayan yapıda olması gerektiğinin altını çizdi.
Söyleşinin sonunda Erdoğan Aydın, katılımcıların aldıkları kitaplarını imzaladı.