Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, faiz oranlarının düşürülmesinin ardından kredi başvurularında artış olduğunu ifade ederek, “Biz kooperatif olarak esnafımızı şu sıkıntılı dönemi atlatıp, sezona yetişmesini planlıyoruz” dedi.
Oda Başkanı Ali İhsan Kubaliç, 16 Mart"ta faiz oranlarının yüzde 10"a düşürülmesinin ardından kooperatiflerindeki yoğunluğun arttığına dikkat çekerek, “Biz kooperatif olarak esnafımızı şu sıkıntılı dönemden kurtarıp yaz sezonuna yetişmesini sağlamak istiyoruz. Kredi anlamında bize gelen her türlü talebi değerlendiriyoruz, İncelemelerde bulunuyoruz ve esnafımızın ödeyebileceği krediyi veriyoruz. Çünkü esnafımızın durumu bilmeden ve kendisini de zora sokmayacak şekilde ödemelerini planlıyoruz” diye konuştu.
Didim Esnaf Kefalet Kooperatifinin Söke ile birlikte 50 Bin TL kredi veren iki kooperatiften birisi olduğuna işaret eden Kubaliç, “1 Ocak"tan itibaren Aydın-Muğla İlleri Bölge Birliğinden Söke ve Didim 50 Bin TL kredi veren iki kooperatiften birisi, bu anlamda diğer kooperatifler en fazla 35 bin TL Kredi verebiliyor. Bunun dışında hiçbir kredi veremeyen kooperatiflerimiz de var ama biz sağlıklı yönetimle bu hale geldik. Ayrıca 50 bin TL"lik krediyi de ödeyebilecek esnaflarımıza vereceğiz” ifadelerini kulandı.