Aydın"ın muhtelif yerlerindeki büfelerin yıkılmasıyla başlayan daha sonra Gençlik Caddesi üzerindeki cep telefonu dükkanların kaldırılmasıyla süren kaldırım temizliği çerçevesinde bugün İtfaiye Meydanı"ndaki nakliye durakları yıkıldı. İlk etapta nakliye durakları çalışanlarının direnişiyle karşılaşan belediye ekipleri nakliyatçıların direnişi sona erdirmesiyle duraklar olaysız bir şekilde yıkıldı.Aydın"da şuana kadar yaklaşık yüz büfe ve dükkan yıkılırken yıkımların süreceği bildirildi. Cuma Mahallesinde bulunan İtfaiye Meydanı"ndaki iki adet nakliyat durağı kaldırıldı.

NAKLİYATÇILAR DİRENDİ
Sabah saatlerinde zabıta ekiplerinin ve Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin İtfaiye Meydanına gelerek buradaki dükkanları yıkmak istemesi üzerine nakliyat duraklarında çalışanların direnişiyle karşılaştılar. Durakların kaldırılmasına karşı olmadıklarını belirten nakliyatçı Mehmet Çakır, Belediyenin kendilerine yer göstermesini istedi. Yıkıma "hukuksuzluk" olarak nitelendiren nakliyatçılar, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile yaptıkları görüşmede kendilerine yer verme sözü aldıklarını fakat bu sözün tutulmadığını ileri sürdüler. 1974 yılından beri nakliyatçılık yaptıklarını belirten Nakliyatçı Mehmet Çakır ve Sami Çakır kardeşler, “Bize burayı belediye yerleştirdi. Buradan bize kaldırabilmeleri için encümen ve il trafik komisyonu kararı olması gerekiyor. Fakat bunların hiç birisi yok. Yapılan işlem hukuksuz. Bizi şimdi buradan kaldırmak istiyorlar. Bizi kaldırıyorlarsa şehir içerisindeki diğer nakliyat duraklarını da kaldırmaları gerekiyor. Biz bundan sonra nerede duracağız. Müşterilerimiz ihtiyaçları olduğunda bizi burada buluyor” diye yıkıma tepki gösterdiler.

GÖREVLİ ÇATIDAN DÜŞTÜ
Nakliyatçılar direnişe tepki göstermek için durakların içerisinden çıkmazken bu sırada bazı belediye görevlilerinin durakların üzerine çıkarak yıkıma başlamak istemesi tepki topladı. Nakliyatçıların yıkıma gösterdikleri direnişin son bulmaması üzerine yıkımlar için olay yerinde bekleyen Aydın Belediyesi Avukatı Zeynep Deniz Gültekinoğlu, durağa girerek nakliyatçılarla konuştu. Uzun süren ikna çabaları sonrası nakliyatçılar duraklarından çıkarak yıkıma izin verdi. Yıkımlar sırasında durağın üstüne çıkan Fen İşleri görevlisi Emin İnal çatının çökmesi sonucu durağın içine düştü. Bölgede bekleyen zabıta ekiplerinin ve iş arkadaşlarının yardımıyla durağın içinden çıkarılan Emin İnal"ın herhangi bir şeyinin olmaması teselli kaynağı oldu.
Belediye ekipleri nakliyatçı duraklarını boşalttıktan sonra olaysız bir şekilde yıkımlarını yaptılar. iha