Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Google Earth, kullanıma sunulduğundan beri dünyanın yüzeyinin herkesin görüntülemesine izin veren oldukça popüler bir yazılımın parçası olmuştu. Google şimdi yeni bir özellik sunuyor. Google Earth'te gelen Timelapse özelliği son 37 yılda toplanan 24 milyon uydu fotoğrafını Dünya üzerindeki yerlerin gerçek zaman aralıklarını göstermek için kullandı. Google'ın yayınladığı bu video dünyayı mahvettiğimizi net bir şekilde gösteriyor.

Timelapse ile son 37 yılda dünyadaki herhangi bir konumun geçirdiği çeşitli değişikliklere tanık olabilirsiniz. Bunu mümkün kılmak için Google, 1984'ten 2020'ye kadar 24 milyon fotoğraf, neredeyse 20 petabayt uydu görüntüsü topladı ve bunları 4.4 terapiksel boyutlu tek bir video mozaiği oluşturmak için işledi.

Bu özellik kendi başına etkileyici olsa da Google, kullanıcıların etkileşimli rehberli turlara erişebilecekleri bir Voyager gibi çeşitli deneyimler de ekledi. Bu rehberli turlar 5 ana temaya sahip olacak. Bunlar; Değişen Ormanlar, Kırılgan Güzellik, Enerji Kaynakları, Isınan Gezegen ve Kentsel Genişleme olarak kategorize edilmiş durumda.

Kamu kullanımı için hem 2D hem de 3D olarak yüklenen 800'den fazla zaman aşımı yer alıyor. Bu yeni özellik hükümetler ve araştırmacılar için yayıncılar, öğretmenler ve savunucular için değerli olabilir. Örneğin, bu zaman aşımları küresel ısınma ve İklim değişikliğinin etkilerinin görsel kanıtını sağlayabilir ve umarım bunları hafifletmek için harekete geçebilir.

Dünyamızı nasıl mahvettiğimizi aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.