Türkiye'nin yurt dışı tanıtımında büyük önem taşıyan ve dünyanın en önemli yarışlarından biri olan 45. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Bisiklet Turnuvası'nın İzmir-Kuşadası ikinci etabı, 13 Nisan'da İzmir'den start alacak. Kuşadası- Bodrum etabı ise 14 Nisan"da Kuşadası"ndan başlayacak.
Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bisiklet Fedarasyonu tarafından düzenlenen turnuvada, 12-19 Nisan tarihleri arasında, toplam bin 212 kilometrelik sekiz etapta pedal çevrilecek. 12 Nisan'da İstanbul'dan başlayacak bisiklet turnuvası İzmir, Kuşadası, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Finike ve Antalya etaplarının ardından 19 Nisan'da Alanya'da sona erecek.
Turnuvada 23 ülkeden bisiklet sporunun en prestijli 18 profesyonel takım sporcusunun yanı sıra Almanya ve Türkiye'yi temsilen milli takımlar yarışırken, toplam 160 sporcu mücadele edecek. 132,5 kilometrelik İzmir-Kuşadası ikinci etabının startı Konak Meydanı"ndan, Kuşadası- Bodrum etabının startı ise Atatürk Meydanı"ndan verilecek. Kuşadası Belediye Bandosu"nun da renk katacağı turnuva, Avrupa'dan 53, Afrika'dan 45 ve Dubai Spor Kanalı aracılığıyla 24 ülkeyle birlikte Meksika'da da naklen yayınlanacak. Eurosport kanalı da her gün 2 saat canlı olarak turnuvayı ekranlarına taşıyacak.
Bu arada, Bisiklet turu dolayısı ile güvenlik ve tanıtım konularından gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla 2–5 Nisan tarihlerinde parkurun gerçekleşeceği İstanbul, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya illerinde yerel yönetimler, güvenlik güçleri ve Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Organizasyon Komitesinin katılacağı bilgilendirme toplantıları yapılıyor. Bu kapsamda Türkiye Bisiklet Federasyonundan gelen yetkilileri, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün"ü makamında ziyaret ederek bilgi alış verişinde bulunup yapılması gereken işler hakkında görüştüler. Turun Kuşadası bölümünün gerçekleşmesine belediye olarak her türlü desteği verdiklerini belirterek, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, organizasyonun Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirterek, organizasyon komitesi üyelerine teşekkür etti.