AYDINPOST ÖZEL-18 Ağustos'ta Aydınlar Ocağı'nın davetlisi olarak Aydın'a gelen Demokrat Parti'nin eski Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun programı sırasında onunla birlikte yeralan DP'liler tepkiye neden oldu.
Soylu'nun programı boyunca kendisine eşlik eden DP'nin eski GİK üyeleri Yılmaz Menderes, Melike Elitaş gibi isimleri hedef alarak eleştiride bulunan Demokrat Parti İl Başkanı Engin Polat, "Onurları varsa istifa ederler" diye konuştu.

AK Parti'nin paketine destek veriyor

Demokrat Parti'nin eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, Mersin'den başlayarak yurdun çeşitli illerinde verdiği konferanslarla 12 Eylül'deki referandum oylamasında 'evet' denilmesinin altını çizerek anlatıyor.

DP'li Başkan tepki gösterdi

Anayasa paketine 'evet' diyen ve bunun gerekçelerini açıklayan Süleyman Soylu'yu sert dille eleştiren DP İl Başkanı Engin Polat, ayırca programda Soylu'ya eşlik eden eski GİK üyeleri Melike Elitaş ile Yılmaz Menderes'i de hedef alan açıklamalar yaptı.

Milletvekilliği sözü almışlardır

Demokrat Parti Aydın il Başkanı Engin Polat, Aydınpost'ta haberi okuduktan sonra yaptığı açıklamada "Süleyman Bey, referandum için gösterdiği çabayı seçimlerde DP için göstermiş olsaydı, partimizin oranı buralarda kalmazdı. Süleyman Soylu'nun ortaya koyduğu bu tabloya şaşırmamak mümkün değil. Kafalarda pek çok soru işaretini de beraberinde getiriyor. Bizim çizgimizde herhangi bir sapma yok diyor, fakat saptığını görmediği gün gibi ortadadır. Süleyman soylu ile eski GİK üyesi Yılmaz Menderes'e milletvekilliği sözü verildiğini duydum. Şimdiden hayırlı olsun. Demek ki boşuna programlara katılmıyorlar" diye konuştu.

İŞTE KONFERANSTAKİ O FOTOĞRAF