Disney ve 20th Century Fox işbirliğinin başlamasının ardından, Fox bünyesinde geliştirilen X-Men filmleri askıya alınmaya başlanmıştı.

Bu filmler arasında özellikle Channing Tatum'un başrolünde yer alması beklenen Gambit yer alıyordu. Marvel, X-Men filmlerinin haklarını üzerine almak istese de bu konu hakkındaki belirsizlik sürmeye devam ediyordu. Şimdi ise Simon Kinberg'den konu hakkında açıklama geldi.

Disney X-Men ekibini Marvel evrenine katıyor!

Disney'in CEO'sundan geçtiğimiz aylarda bir açıklama gelmiş ve Fox bünyesinde yer alan blockbuster film serisi Deadpool'a devam edileceği ifade edilmişti. Ryan Reynolds da yaptığı sosyal medya paylaşımıyla Deadpool'un Disney bünyesinde geliştirildiğinin haberlerini vermişti.

Ayrıca Disney'in Deadpool benzeri 18+ filmlere yer vermek istediği belirtilmişti. Şimdi ise X-Men filmlerinin ve Deadpool'un yapımcılığını üstlenen, aynı zamanda X-Men: Dark Phoenix'in yönetmen koltuğuna oturan Simon Kinberg'den Fox & Disney işbirliğiyle ilgili açıklama geldi. Kinberg, "Fox'un tüm filmleri değerlendirme aşamasında. Channing Tatum'un Gambit olması fikrini seviyorum.

Bence harika bir senaryomuz var ve Tatum, bu rolü oynamak için doğmuş. Bu karakteri severek büyüdüm ve hayranların sevdiğini de biliyorum. Filmin gerçekleşmesini umuyorum. Şu anda çok fazla karışıklık ve işbirliği bulunuyor. Görmek için sabırsızlanıyorum." sözlerini sarf etti.

1990 yılında Chris Claremont ve Jim Lee tarafından yaratılan Gambit çizgi romanları, X-Men evreninde yer alan ve kinetik enerjiyi kontrol edebilen mutant Remy Etienne LeBeau'yu konu ediniyor. Gambit karakterini X-Men Origins: Wolverine filminde görme imkanı yakalamıştık. Filmde Gambit karakterine Taylor Kitsch hayat vermişti.

Daha önce de Gambit projesi hakkında Kevin Feige açıklama yapmış ve X-Men karakterlerini Marvel Sinematik Evreni'ne katmak istediğini belirtmişti. Ancak bu konu hakkında henüz herhangi bir gelişme bulunmuyor. Ayrıca bir diğer Fox projesi olan The New Mutants da askıya alınmasıyla biliniyor. Oyuncuları da dahil olmak üzere hiç kimse filmin geleceği hakkında bir açıklama yapamıyor.

Dedikodular arasında, filmin Amazon platformunda yayınlanabileceği bulunuyor.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU