Artık sosyal medya çağında yaşadığımızı kabul etmemiz gerekiyor. Eskiden insanların haber alma konusunda tek kaynakları TV kanalları ve gazeteler iken şimdilerde sosyal medya ve internet ikisinin de pabucunu dama atmış durumda.

Üstelik insanlar sosyal medya  sayesinde seslerini duyuramayacakları kişileri ulaşma imkanı da buluyorlar. Bu duruma çoğu zaman iyi gibi görünse de bazı zamanlarda kullanıcılar için ağır sonuçlar doğurabiliyor.

Malum şu aralar ülkemizde sosyal medya tarafında yapılacak bir düzenleme söz konusu. Biz de bu düzenlemenin ne kadar gerekli olduğunu videomuzda mercek altına aldık. Dilerseniz bu videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Sonuç olarak bu saatten sonra sosyal medya hesaplarınızdan yaptığınız paylaşımlara çok dikkat etmeniz gerekiyor. 

Sosyal medya hesabınızdan yaptığınız bir paylaşımı, ağzınızdan çıkmış bir söz gibi kabul etmeniz lazım. Aynı şekilde hesabınızın başka kişilerin eline geçmemesine de özen gösterin.

Bazı art niyetli kişiler hesabınızı çalarak, üst mevkilerdeki kişilere ağza alınmayacak sözler söyleyebilir. Bu durumda başı ağrıyan yine siz olacaksınızdır. Muhtemelen suçsuzluğunuz ispatlanana kadar da ömrünüzün birkaç yılından mahrum kalabilirsiniz.

Tam olarak bu sebeplerden ötürü sosyal medyayı kullanırken biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor.

Bu durum sadece Türkiye için değil, tüm dünya üzerindeki ülkeler için geçerli. Zira sosyal medya için kanun tasarısı hazırlayan tek ülke biz değiliz.