Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

İBB Meclisi’nde AKP grubu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Marmaray’da internet hizmeti verilmeye başlanacağını açıkladı. Söz konusu internet hizmeti 15 Ekim'den itibaren başlatılacak.

Marmaray hattına ek olarak “U harfi göreceğiniz her metro hattında, internet erişiminden faydalanabileceksiniz” ifadelerine yer verildi.



Marmaray ve U harfine sahip metrolar için internet erişimi çalışmalarına başlandı. Şu anda konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan izin yazısı bekleniyor. IBB Meclisi'nde oybirliği ile metro hatlarına internet sağlanması kararı geçtiğimiz haziran ayında alınmıştı. Ancak o zamandan bu güne süreç tamamlanamadı.

AKP'li Meclis Üyesi Serdar Duran, Marmaray'da 15 Ekim Cuma gününden itibaren internet hizmeti verilmeye başlanacağını duyurdu. Duran konuyla ilgili olarak “Bundan sonra U harfi göreceğiniz her metro hattında, internet erişiminden faydalanabileceksiniz. Metrolarımızda güvenli internet için İBB yönetiminin alması gereken tedbirler var. Bu konuda bizler iktidar partisi olarak gereken her türlü desteği vereceğiz” ifadelerine yer verdi. CHP’li İBB Meclis Üyesi Mesut Kösedağı da “Metrolarda ayrım yapılmamalı. Metroda internet olacaksa U ya da M harfi fark etmeden herkes kullanabilmeli. O izin İçişleri Bakanlığından mı geldi? Bir bilgi varsa bizimle de paylaşılırsa biz de en kısa zamanda çalışmalarımızı başlatalım” diye konuştu. AKP Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz “Tüm İstanbullulara hayırlı uğurlu olsun. Açın wifileri” dedi.