Geçtiğimiz gece Türkiye acı bir haberle tek yürek oldu. Rejim güçlerinin hava saldırısı sonucu 33 askerimizin şehit olması tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Acil olarak toplanan hükümet yetkilileri yaklaşık olarak 6 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi.

Bu sürede boş durmayan içimizdeki çürük elmalar, sosyal medya üzerinden halkı galeyana getirme, asılsız haberler üretme gibi yollara başvurdular. Hatta bir ara şehit sayısının 100’leri aştığına dair uydurma başlıklar atılmaya başladı. Bundan daha vahim olanı ise bu ülkenin ekmeğini yiyip, bu ülkenin başına gelen felaketlere sevinenlerdi.

Neyse ki Emniyet, sosyal medya üzerinden halkı provake edici paylaşımlar yapanlar hakkında harekete geçti. Son olarak bazı haber kaynaklarında 90’ın üzerinde kişi hakkında inceleme başlatıldığına dair haberler mevcuttu.

Hassas bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde, özellikle sosyal medya üzerinden yaptığımız paylaşımlara fazlasıyla dikkat etmemiz gerekiyor. Sonuçta hepimiz bu vatanın evlatlarıyız.

Daha geçtiğimiz gece 33 vatan evladını kaybettik. Böyle bir acının üzerine yapmamız gereken şey tek yumruk olabilmek.

Öte yandan şu aralar sosyal medyaya erişim de sıkıntı yaşandığını da sizlere bir kez daha hatırlatalım. Muhtemelen yapılan asılsız paylaşımlar üzerine sosyal medyaya bir sınırlama getirilmiş olabilir. Fakat yetkililerden henüz bu konu hakkında net bir açıklama gelmiş değil.