Erdem"i Sanayi Sitesi esnafı bir şartla oy vereceğini pankartla duyururken 75. Yıl Sanayi Sitesi esnafı “Anayasaya Evet, Sanayimizin yıkılmasın hayır” yazılı afişle hem sıkıntılarına çözü istedi; hem de oyunun rengini şarta bağladı.
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem Didim 75.yıl Sanayi sitesi esnafına yaptığı ziyarette referanduma evet oyu istedi ve yapılacak değişiklikler hakkında bilgiler verdi. Sanayi sitesinde yapılan ziyarete AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası 2. Başkanı Aydın Bener ve 75. Yıl Sanayi Sitesi Dernek Başkanı Mehmet Şahin ve esnaf katıldı.
Ardından halk oylaması hakkında esnafa bilgiler veren AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem değişikliklerle ilgili her madde için tek tek açıklamalarda bulunduklarını kaydederek, “Bu anayasa değişikliği bir partinin değişikliği değil, bu değişiklik millet adına yapılan bir değişiklik.”şeklinde konuşmasına başladı. Erdem değişiklik yapılacak Anayasanın içerisinde her şeyin olduğunu pamuğun zeytinin, incirin de yer aldığını söylerken “Bu Anayasa gömleğin ilk düğmesi, ilk düğmesi doğru iliklenirse gerisi de doğru olur.”dedi. Türkiye"de 4 defa anayasanın yapıldığını kaydeden Erdem “Bizden önce 17 defa değişiklik yapılmış ve 1982 Anayasasının 190 maddesinden 85"i değiştirilmiş. Yani her iktidar döneminde ortalamaya vurursak 5 kez değişmiş” dedi.
2007 yılında Cumhurbaşkanlığı halk oylamasına da değinen Erdem, muhalefet partilerini eleştirerek, “Bunlar Hacivat-Karagöz oyunuyla 2007"de hayır oyu için çalışlar. Yani milletin kendi Cumhurbaşkanının seçmesini istemediler. Cumhur"un başkanını millet seçmesin dediler. Bu onlarında alnında kara bir leke olarak kalacaktır. Yani bunun diğer örneği de asılan Başbakandır; yani asılan başbakan değildi, sizdiniz sizin iradenizdi, demokrasiydi” diye konuştu.
Anayasa değişikliği içeriğiyle ilgili de değerlendirmelerde buluna Erdem, şunları söyledi: “Sizlere bugün kitapçıklar dağıtıldı. Arkasında sağında solunda evet ya da hayır bulamasınız. Biz bu kitapçıklarla yapılacak değişiklikleri anlattık. Siz de bunları okuyun. Biz sizlere bunu anlatmaya devam edeceğiz. Birileri gibi yok biz ilericiyiz, siz gericisiniz şeklinde tartışmalar yerine okuyup anlayarak ve doğruların yanında olmanızı için buradayız”
Toplantının sonunda 75. Yıl Sanayi Sitesinin sorununa da ilişkin değerlendirme yapan Erdem, “Sorunun takipçisiyiz. Bu konudaki çalışmaları takip ediyoruz. Yerelde ilçe başkanımız olayın takipçisidir” dedi.
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ve beraberindekiler, iftardan sonra Akyeniköy"de belde halkıyla bir araya gelip, referandum çalışmaları kapsamında evet oyu istedi.