Didim"deki törenler saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı"nın okunması ve Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı ve daha sonra Belediye Kültür Parkta devam etti. Törenlere Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Didim Garnizon Komutanı Binbaşı İlker Akın Korkmaz, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Didim Garnizon Komutanı Binbaşı İlker Akı Korkmaz, “Asırlar boyunca hür yaşamış olan yüce Türk Milleti ulu önder Atatürk etrafında kenetlenerek milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla 30 Ağustos Zaferini kazanmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden en önemli dönüm noktalarından biri olan bu zafer; bütün imkansızlık ve engellemelere rağmen bir milletin beraberce neler yapabileceğinin en güzel kanıtıdır. Türk silahlı Kuvvetleri işte bu zorluklarla kurulan laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetinin bütünlüğüne, rejimine, üniter devlet yapısına ve milletine yönelmiş her türlü tehdidi ortadan kaldırma azim ve kararlığındadır” dedi.
Konuşmanın ardından Didim"deki törenler sona ererken Garnizon Komutanı İlker Akın Korkmaz, Bafa Cevapsız Yayım İstasyon Komutanlığında tebrikleri kabul etti.