Kutlamalar kapsamında Altınkum Barış Parkı önünde çeşitli kategorilerde yarışmalar düzenlendi. Yarışmaları Didim Garnizon Komutanı Yarbay Ayhan Binay, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, belediye meclis üyeleri ve belediye personeli izledi.
Yarışmalara kapsamında denizden tabak çıkarma, 18 yaş altı serbest yüzme, 18 yaş üstü 200 metre serbest yüzme, su kayağı ve Windsurf yarışmaları düzenlendi. İlk yarışma olan denizden tabak çıkarma yarışmasını Belediye Başkanı Mümin Kamacı başlattırken Yarışmayı Ceyhun Zengin kazandı. 18 yaş altı serbest yüzme yarışmasını Fırat Demirdöğen, 18 yaş üstü 200 metre serbest yüzme yarışmasını Erhan Çakıcı, Windsurf yarışmasını ise Deniz Karakış kazandı. Yarışmalarda 1. Olanlara ilçe protokolü tarafından madalyaları verildi. Ardından kutlamalar kapsamında teknelerle denize açılırken, deniz şehitleri için denize çelenk bırakıldı.
Kutlamalar kapsamında D-Marin Didim"de 1Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 84.yılı kutlamaları dolayısıyla bir kokteyl verildi.