Didim"de Gıda Kontrol Ekipleri 2010 yılında 437 adet gıda işletmesini denetledi. Yapılan denetimlerle ilgili bilgiler veren Didim Belediyesi Zabıta Amiri Nevzat Oğuz, “2010 yılının ilk 5 ayında İlçe genelinde 437 adet gıda satış, tüketim ve üretim yerleri denetlenmiştir. Bu denetimler titizlikle ve dikkatli bir şekilde yapılmıştır. Hiçbir ürün gözden kaçınmamak şartıyla uygulanmıştır” dedi.
Birçok iş yerine tutanakların tutulduğuna değinen Zabıta Amiri Oğuz “Çoğu esnafa 5179 sayılı Gıda kanununa aykırı hareket eden 21 iş yerine tutanak tutulup, 33 bin 182 TL idari para cezası uygulanmıştır. Kapatılan iş yerlerinde çoğunlukla tarihi geçmiş gıdalar, bozuk gıdalar ve gıda işletmelerindeki hijyenin yeterince sağlanmaması nedeniyle cezai işlem uygulanmıştır” diye konuştu.
Denetimlerin devam edeceğini dile getiren Zabıta Amiri Oğuz, şunları söyledi: “Vatandaşın sağlığı için ellimizden gelen tüm imkânları sağlamaya devam edeceğiz. Gerekirse bu çalışmalarımızı daha sıkı bir şekilde uygulayacağız. İşletme sahiplerine uyarım daha duyarlı ve daha sağlıklı bir ortamda hizmet vermeleri ve hijyen kuralların uymasıdır.”