Toplantı sonunda fırıncılar kendi aralarında uzlaşmaya vararak ekmek fiyatlarını 75 Kuruş olarak belirledi.
Didim Ticaret Odası Toplantı salonunda yapılan toplantıya Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Meclis Başkan Ümit Soneren, Didim İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe ile ilçede faaliyet gösteren fırıncılar katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Tarım İlçe Müdürü İsmail Efe Tarım Bakanlığı tarafından başlatılan “Beyaz İnci, Beyaz bayrak” projesi için müracaatların bir an önce yapılmasının sektörün kalitesinin artması ve halkın daha güvenle gıda tüketmesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Bakanlığın başlattığı bu projenin sadece fırıncılara yönelik olmadığını dikkat çeken Efe, “İlçemizde ne kadar çok işyerimiz beyaz bayrak almaya hak kazanırsa Didim"de turizmin o kadar kalitesi yüksek olur. Fırıncılarımızın da bu proje için müracaatlarını bekliyorum” dedi.
Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver ise oda olarak tüm esnafların sorunları ile ilgilendiklerini, değişik sektörlerle sık sık sektör toplantıları yaptıklarını dikkat çekerek sorunsuz bir ticaretin tüm kesimlerin yararına olacağını belirtti. Beyaz Bayrak almaya hak kazanan esnafları halka duyuracaklarını açıklayan Döver, “Halkımızın beyaz bayraklı işyerlerinden alışveriş yapılmasını özendireceğiz. Bu yüzden tüm gıda sektöründe hizmet verenlerin bu konuya önem vermesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.
Toplantının soru cevap bölümünde söz alan fırıncılar, ekmek fiyatların aşağıya çekilmesinden dolayı ucuz ekmek satanların hijyene ve temizliye önem vermediğini iddia ettiler. Kalitesiz un kullanılmasından dolayı halk sağlığı ile oynandığını ileri süren fırıncılar, ekmek fiyatlarındaki tutarsızlıkla ilgili olarak 50 kuruşa maliyeti olan bir ürünün, 40 kuruşa satılmasının mümkün olmadığını kaydettiler.
Toplantının sonunda fırıncılar, hijyen, temizlik ve kalitesiz malzeme kullanılmasının önlenmesi konusunda fikir birliğine varırken ekmek fiyatının da 75 Kuruş olması kararlaştırıldı. Bakkalların ise satışlarında yüzde 20 iskonto yapabileceği kaydedildi. Alınan kararlar toplantıya katılan 14 fırın işletmecisi tarafından imza altına alınırken, alınan kararların toplantıya katılmayan fırıncılarla da tebliğ edileceği bildirildi. iha